Scroll To Top
  • Praxis für Health Care Novum2
 
 

Wij geven een duidelijk advies, waarbij ook proceskansen worden besproken.

Actueel

ERVAREN EN MODERN

Onze advocaten beschikken over jarenlange ervaring op hun vakgebied en scholen jaarlijks bij, onder meer in een speciaal programma vanuit de Erasmus Universiteit. Daarnaast verrichten zij intervisie met elkaar en andere collega-advocaten.

2020

COVID-19

Een humanitaire crisis met grote gevolgen voor de economie, en dus voor u als werkgever of als werknemer.

De wereld staat in brand als gevolg van de Coronacrisis. Ondernemers worden door overheidsmaatregelen gedwongen hun onderneming te sluiten. Het nieuwe normaal stelt zowel werkgevers als werknemers voor ongekende uitdagingen en uiteraard heeft dit verstrekkende gevolgen voor ondernemingen en haar personeel, tot mogelijke faillissementen en ontslagen aan toe.

LEES MEER

Invoering Wet Arbeidsmarkt in Balans (‘WAB’) - 1 januari 2020

Met ingang van 1 januari 2020 is de Wet Arbeidsmarkt in Balans in werking getreden. Hierdoor is de regelgeving op het gebied van ontslag (waaronder de berekening van de transitievergoeding) en flexibel werken opnieuw gewijzigd. Ook geldt er sinds 1 januari 2020 een premiedifferentiatie voor de WW, afhankelijk van het soort contract.

LEES MEER

ARCHIEF

Hoe ‘hard’ moet het bewijs voor een ontslaggrond tegenwoordig zijn?

Hoe ‘hard’ moet het bewijs voor een ontslaggrond tegenwoordig zijn? - Artikel in ArbeidsRecht 2018/23 van mr. A.M. Van Cappelle.

 

Het regeerakkoord ‘Vertrouwen in de toekomst’ – gevolgen voor het arbeidsrecht

Op dinsdag 10 oktober 2017 presenteerden coalitiepartijen VVD, CDA, D66 en ChristenUnie het Regeerakkoord ‘Vertrouwen in de toekomst’. Wat zijn de belangrijkste voornemens voor het arbeidsrecht?

LEES MEER

EUR 50.000 billijke vergoeding: rechter houdt rekening met inkomens- en pensioenschade

Het Hof Den Haag heeft zich recent uitgelaten over de wijze van berekening van de billijke vergoeding in combinatie met de door de werknemer geleden inkomens- en pensioenschade. Daarbij liet het hof de uitspraak van de kantonrechter in stand.

LEES MEER